Hyvinvointia Tarjolla  Ole ItseRakas
 
kuinka sinä haluat voida?


Pt-Lennu
Olen valmentaja, joka ohjaa rauhallisen tsemppaavasti. Vuosi vuodelta olen oppinut opettelun kautta pysähtymään ja rentoutumaan. Tämän opin myötä osaan myös auttaa toisia, joiden olisi hyvä välillä hellittää vauhtia ja antaa kehon sekä mielen levätä ja palautua.
Teen henkilökohtaisia ohjauksia, ohjaan pienryhmiä sekä ryhmäliikuntaa.
Rakastan luontoa ja luonnollista ravintoa.

Minun taustaani

TAUSTAANI
En suunnitellut liikunnanohjaajan työstä tulevan itselleni ammattia. Tähän olen monen sattuman summana päässyt. Koulutukseltani olen laboratoriohoitaja. Työskentelen myös sairaalassa neurofysiologian osastolla.
Koululaisena en ollut parhaita liikkujia ja itselläni, monen muun lailla, on koululiikuntatunneista ikäviä muistoja. Liikunta on kuitenkin kuulunut elämääni aina jollain tavalla.
Raskausaikoina olen kerryttänyt painoani hurjasti, kolmattakymmentä kiloa, ja palautumiseen onkin mennyt aikaa ja nähty vaivaa. Kuntosalille löysin tieni nykyisen mieheni rohkaisemana. Kun liikuntakärpänen iski aikuisena vielä voimakkaammin, innostuin ottamaan asioista selvää ja hakeuduin liikunta-alan koulutuksiin ja aloitin liikuntatuntien ohjaamisen.  Ja siitä asti se onkin ollut menoa. Nautin tuntien pitämisestä sekä siitä, että voin olla avuksi hyvän olon löytämisessä. Koulutuksissa ylläpidän ja kehitän osaamistani jatkuvasti.
Käymiäni liikuntakoulutuksia on listattu alla.
Myös terveellinen ravinto on minulle tärkeä asia hyvinvoinnin kannalta. Suositukset muuttuvat jatkuvasti ja uutta tietoa tulee paljon. Oikean tiedon löytäminen on joskus vaikeaa. Siksi jatkuva kouluttautuminen onkin tärkeää. Omissa ohjauksissani ei käytetä ihmeellisiä pikadieettiä tai superkuureja.
Vaivoilta en ole välttynyt, joten osaan myös huomioida asiakkaidenkin vaivoja ja rajoituksia. Ahdas olka on leikattu ja kalkkia puhdistettu, kun säryt valvottivat öisin ja liikeradat kädessä rajoittuivat. Toisesta kädestä murtui hiihtoladulla kaaduttuani ranne, jonka kuntouttaminen myös vei aikaa. Astman ilmaantuminen aikuisiällä on myös antanut uutta näkökulmaa liikuntaan. Toisen jalan takareiden kireyksiä ja kipuja tutkittiin ja hoidettiin monen ammattilaisen toimesta tuloksetta kovalla kuntoutuksella. Pitkän kuntoutuksenkaan jälkeen ei parannusta tullut ja reisi päätettiin leikata joulukuussa 2015. Vaiva tunnetaan nimellä hamstring-syndrooma.
Välilevyn pullistuma selässä kiusaa ja myös selän kuntouttamisestakin on pidettävä huoli. Vesijuoksusta onkin tullut minulle kuntoutuksen myötä monen muun liikunnan ohella mieluisa laji. Polvien nivelrikko asettaa myös omat rajoitteensa.
Ilman liikuntaa ja oikeanlaista ravintoa en olisi tässä ohjaamassa omia asiakkaitani. Liikunta antaa todella paljon voimaa ja energiaa, eikä turhaan sanota, että liikunta on lääkettä. Ohjaukseni ovat iän ja vaivojen lisääntyessä rauhallisempia ja kehoa sekä mieltä huoltavia. Lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisäävää ja ylläpitävää.
Koskaan ei ole liian myöhäistä huolehtia itsestään. Kun itse jaksaa ja voi hyvin, saa voimia kaikkeen muuhun. Elämän ei kuulu olla pelkkää selviytymistä.


Käymiäni koulutuksia mm.

Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja sointukylvyn ohjaajakoulutus 6/2024
Academic Pt, suuntautumisena ikäihmiset 2022 Trainer4You ja Kajaanin amk (30op)
Voitas-valmentaja 2022
Vesijumppa- ja hydrobicohjaaja SUL 2017
PT Trainer4You 2017  lisenssitodistus P20175613
Firstbeat hvinvointianalyysi käyttäjäkoulutus 2017
Mindful Body lisenssi, 4 eri koulutusosiota 2015-2017
Workshop pelvic power 2015
Myofascia (Gymstick) 2015
Fuel hyvinvointia tapahtuma 2015
Workshop foamroller (Gymstick) 2015
Trainer club ideapäivät 29.9.2014
Trainer club ideapäivät 17.5. 2014
Kahvakuulaohjaaja Spartan Gear
Liikunta ja ravinto FISAF
Kuntosaliohjaaja, kansainvälinen lisenssi FISAF
Kuntosaliohjaaja, FISAF
Ryhmäliikunnan ideapäivä 2009
Senior Trainer FAF, 2009
Ideapäivä aikuisten liikuttajille 2009
Liikuttajatutkinto 2007
Yrittäjän ammattitutkinto sekä Yritäjän erikoisammattitutkinto YTJ
Lisäksi unipäivät useana vuonna