nCn9gE5-1wU-me

Info

mansikoita-me.jpg

 
Hyvinvointia hakemassaEtusivuBlogInfo

Pt-Lennu

Valmennusta kohti hyvinvointia

 En suunnitellut liikunnanohjaajan työstä tulevan itselleni ammattia. Tähän olen monen sattuman summana päässyt. Koulutukseltani olen laboratoriohoitaja. Työskentelen myös sairaalassa neurofysiologian osastolla.

Koululaisena en ollut parhaita liikkujia ja itselläni, monen muun lailla, on kou­lu­lii­kun­ta­tun­neis­ta ikäviä muistoja. Liikunta on kuitenkin kuulunut elämääni aina jollain tavalla.

Raskausaikoina olen kerryttänyt painoani hurjasti, kolmattakymmentä kiloa, ja palautumiseen onkin mennyt aikaa ja nähty vaivaa. Kuntosalille löysin tieni nykyisen mieheni rohkaisemana. Kun liikuntakärpänen iski aikuisena vielä voimakkaammin, innostuin ottamaan asioista selvää ja lähdin kouluttautumaan lii­kun­ta­kou­lu­tuk­siin ja aloitin ryh­mä­lii­kun­ta­tun­tien ohjaamisen. Ja siitä asti se onkin ollut menoa. Nautin tuntien pitämisestä sekä siitä, että voin olla avuksi hyvän olon löytämisessä. Koulutuksissa ylläpidän ja kehitän osaamistani jatkuvasti.

Käymiäni liikuntakoulutuksia on listattu alempana.

Myös terveellinen ravinto on minulle tärkeä asia hyvinvoinnin kannalta. Suositukset muuttuvat jatkuvasti ja uutta tietoa tulee paljon. Oikean tiedon löytäminen on joskus vaikeaa. Siksi jatkuva kouluttautuminen onkin tärkeää. Omissa ohjauksissani ei käytetä ihmeellisiä pikadieettiä tai superkuureja.

Vaivoilta en ole välttynyt, joten osaan myös huomioida asiakkaidenkin vaivoja ja rajoituksia. Ahdas olka on leikattu ja kalkkia puhdistettu, kun säryt valvottivat öisin ja liikeradat kädessä rajoittuivat. Toisesta kädestä murtui hiihtoladulla kaaduttuani ranne, jonka kuntouttaminen myös vei aikaa. Astman ilmaantuminen aikuisiällä on myös antanut uutta näkökulmaa liikuntaan. Toisen jalan takareiden kireyksiä ja kipuja tutkittiin ja hoidettiin monen ammattilaisen toimesta tuloksetta kovalla kuntoutuksella. Pitkän kuntoutuksenkaan jälkeen ei parannusta tullut ja reisi päätettiin leikata joulukuussa 2015. Vaiva tunnetaan nimellä hamstring-syndrooma. Välilevyn pullistuma selässä kiusaa ja myös selän kuntouttamisestakin on pidettävä huoli. Vesijuoksusta onkin tullut minulle kuntoutuksen myötä monen muun liikunnan ohella mieluisa laji.

Ilman liikuntaa ja oikeanlaista ravintoa en olisi tässä ohjaamassa omia asiakkaitani. Liikunta antaa todella paljon voimaa ja energiaa, eikä turhaan sanota, että liikunta on lääkettä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä huolehtia itsestään. Kun itse jaksaa ja voi hyvin, saa voimia kaikkeen muuhun. Elämän ei kuulu olla pelkkää selviytymistä. Yh­teys­tie­dot

Pt-Lennu

Mäntsäläntie 1-3, 2.krs 

04600 Mäntsälä, p 0407199454

info@pt-lennu.fi

© Pt-Lennu. Kaikki oikeudet pidätetään.